Hvordan det fungerer
Velkommen til Wilio! Du ser Wilio som en uregistrert kunde
Bytt til profesjonell
Navigasjon
Tjenester
Pris liste
Om søknaden
Last ned programmet
Hvordan virker det
Hvordan vi kan forbedre
Kontakt oss
Om Wilio
Logg inn
Velkommen til Wilio! Du ser Wilio som en uregistrert kunde
Bytt til profesjonell
Navigasjon
Tjenester
Pris liste
Om søknaden
Last ned programmet
Hvordan virker det
Hvordan vi kan forbedre
Kontakt oss
Om Wilio
Logg inn

Takbelegg

Leter du etter en taktekker for å isolere taket? Vi har 24,542 leverandører i denne kategorien. Send forespørsel.

Kom i gang
33,144 registrerte fagfolk
88,873 løste prosjekter
4.8 av 5 Gjennomsnittlig evaluering av våre eksperter
226 512 Applikasjonsinstallasjoner
Takbelegg

Trenger du en tjeneste innen takisolering? Wilio hjelper deg med å finne kvalitetseksperter innen romoppmåling, isolasjonsisolering, dampsperrefeste og tetting av folieforbindelsen. Prisen på takisolering avhenger vanligvis av utvalget av tjenester. Se mer informasjon om tjenester: måler, sparkel og skjærekniv levert av en av våre 24,541 spesialister i kategorien

Se også:Prisene
33,144 registrerte fagfolk
88,873 løste prosjekter
4.8 av 5 Gjennomsnittlig evaluering av våre eksperter
226 512 Applikasjonsinstallasjoner
Nyttig informasjonHva trenger du å vite

Takisolasjon
Du kan alltid se hvem som ikke har isolert loftet på grunn av duene og andre fugler som sitter på taket og nyter all varmen som kommer fra huset nedenfor. Varmen stiger og listige fugler er raske til å utnytte.

Hva er loftsisolasjon?
Loftsisolasjon er en barriere av materiale i taket ditt. Den kan plasseres mellom bjelkelag (horisontale bjelkelag langs gulvet på loftet ditt) eller sperrer (skrå bjelkelag som støtter taket).

Uansett bremser isolasjon overføringen av varme mellom boarealet ditt og omverdenen, og skaper et varmere hjem om vinteren og et kjøligere hjem om sommeren. Isolasjon mellom bjelkene holder på varmen i oppholdsrommet ditt under og skaper et kjølig loft, mens isolasjon i sperrene holder varmen i takrommet også.

Andre fordeler med takisolering inkluderer:

Lavere varmeregninger
Forbedre energieffektiviteten til hjemmet ditt
Øke verdien på boligen din
Loftsisolering for en gjennomsnittlig 3-roms tomannsbolig med sentralvarme med gass kan starte med DIY-isolasjon for rundt €50, og dette kan ta mindre enn et år, noe som reduserer energikostnadene.
Hvorfor er loftsisolering nødvendig?
I uisolerte hus sprer en fjerdedel av den tapte varmen seg gjennom taket. Å isolere loftet eller taket er en fin måte å øke hyggen i hjemmet på. Og det er enda flere gode nyheter: den vil vare i mer enn 40 år og bør betale seg mange ganger tilbake i energibesparelser, siden kostnadene for loftisolasjon er relativt lave.

Når det gjelder miljøgevinster, vil god loftsisolasjon også hjelpe deg med å redusere hjemmets karbonavtrykk. Det er fordi jo bedre isolert hjemmet ditt er, jo mer effektivt vil varmesystemet ditt være – redusere utslipp og spare penger på regninger.

Kan jeg isolere loftet mitt selv?
Det er mulig (faktisk ganske enkelt) å installere takisolasjon selv, så lenge:

Det er lett å komme inn på taket ditt.
Det er ingen problemer med fuktighet eller kondens.
Loftsbjelkene dine er jevnlig fordelt.
Du prøver ikke å isolere et flatt tak.
For noe mer komplisert enn dette, må du være en erfaren altmuligmann eller bruke en profesjonell tekniker som vet hvordan du isolerer loftet på den mest hensiktsmessige og effektive måten.

Flate tak skal alltid isoleres av en fagmann. Hvis plassen er fuktig, må du ta tak i dette før du starter noe isolasjonsarbeid.

Restaurering av hus laget av utradisjonelle materialer
Hvis du bor i et historisk hus eller et hus som ble bygget med lokal tradisjonell stein eller andre materialer, bruk passende loftisolasjonsmaterialer og -metoder. Ellers kan det hende at hjemmet ditt ikke kan holde seg så varmt eller tørt som det burde. Faktisk kan det være best å konsultere eller ansette lokale arbeidere som er opplært i teknikkene som er involvert.

Hvordan isolere loftet
Hvis du har et tørt loft med lett tilgang og jevnt fordelte bjelkelag, er den billigste og enkleste måten å isolere det på mellom bjelkene med kveiler av isolerende tak. Disse kan være laget av mineralull, glassfiber eller resirkulerte materialer.

Fjern først alle gamle bokser og unødvendige ting fra loftet.

Sikre eventuelle rør og vanntanker i takrommet fra å fryse, da loftet vil være mye kjøligere når det er isolert fra oppholdsrommet under.

Sjekk om det er noen strømledninger. Hvis det er det, må det være over isolasjonsmaterialet, men det må ikke strekkes for å oppnå dette. Hvis du ikke er sikker på hva du skal gjøre, kontakt en profesjonell elektriker.

Mål loftet ditt og kjøp nok isolasjonsmateriale til å dekke det til å fylle det til en dybde på minst 270 mm.

Rull ut isolasjonen og plasser den mellom bjelkene. De fleste bjelkene er rundt 100 mm høye (men mål det først), så du trenger 100 mm ull for dette første laget. Loftsisolasjonsplater er vanligvis 1140 mm brede, så du må sannsynligvis kutte dem for å passe. Bruk saks da å rive eller strekke materialet vil redusere effektiviteten.

Lag et andre lag i rett vinkel på det første. Hvis det første laget ditt er 100 mm dypt, trenger du 200 mm ull til det andre laget.

Jeg må bruke loftet mitt som oppbevaringsplass, kan jeg fortsatt isolere det?
Hvis du vil oppbevare ting trygt på loftet, må du feste plater over bjelkene. Men hvis du bare fyller hullene mellom bjelkene med isolasjon og deretter går over toppen, får du ikke nok isolasjonsdybde på loftet.

Hvordan du kan øke tykkelsen på ditt takisolasjonslag

Legg mineralull mellom bjelkene og fest deretter solide isolasjonsplater over bjelkene med gulvplatene oppå. Kan du du kan til og med kjøpe isolasjon og gulvplater som allerede er koblet til hverandre, noe som gjør jobben mye raskere og enklere.

Du kan også bruke ferdighetene dine (eller noen andres) til å lage et høyere gulvnivå for å imøtekomme de nødvendige 270 mm med loftisolasjon.

Uansett hva du bestemmer deg for, ikke legg i 270 mm mineralull og så bare komprimer den, da dette vil redusere effektiviteten og du kunne ha brukt mindre.

Husk at isolasjon mellom bjelkene vil skape et kaldt takrom, så hvis du holder noe der som må holde seg varmt, er det bedre å isolere sperrene fremfor bjelkene.

Hvordan forhindrer jeg at varm luft lekker inn på loftet gjennom luken?
Pass på at lokket sitter godt. Hvis den ikke er det, må den sannsynligvis byttes ut. Hvis det ser ut til å passe bedre om vinteren enn om sommeren, kan det hende du har fukt på loftet og må ta tak i dette før du vurderer takisolering.

Når du har sikret en tettsittende passform, bruk en stripper mellom den og rammen.

Sjekk at det ikke lekker varme inn i taket gjennom andre åpninger - for eksempel over ventilasjonsboksen eller rundt rørene. Hvis det finnes, bør du forsegle dem før du isolerer loftet.

Jeg gjorde om loftet mitt til boareal. Hvordan isolerer jeg den?
Hvis du bruker loftet som soverom, lekerom eller arbeidsrom, vil du gjerne holde det like varmt som resten av huset – så det gir ikke mening å isolere loftet. I stedet må du isolere taket. Den vanlige metoden er å sette inn solide isolasjonsplater mellom sperrene.

De bør kuttes til akkurat passe størrelse slik at de sitter godt og ikke slipper inn trekk. For å oppnå nødvendig isolasjonstykkelse på 270 mm kan det også være nødvendig å isolere sperrene med isolerte gipsplater.

Hvis du ikke liker utseendet til isolasjonsplatene, kan du dekke dem med gipsplater og male eller tapetsere dem.

Du kan også bruke denne metoden hvis du ønsker å holde loftet varmt av andre grunner.

Loftsluken min er for liten til at en voksen passer gjennom. Hvordan kan jeg isolere loftet?
Du må bruke en profesjonell tekniker som vil blåse granulatisolasjon inn på loftet ditt ved hjelp av spesialutstyr. Isolasjonsmaterialet til taket vil være cellulosefiber eller mineralull, som er modifisert for å sikre at det ikke er brennbart. Dette bør bare ta noen få timer, avhengig av størrelsen på loftet ditt.

Hvordan fungerer loftsisolering hvis du har flatt tak?
Hvis du har et flatt tak, er det bedre å isolere det fra utsiden enn fra innsiden. Å isolere den fra bunnen kan forårsake kondensproblemer.

Når du neste gang planlegger å bytte taket ditt, må du fortsatt isolere det for å oppfylle myndighetenes forskrifter. Hvis du planlegger å gjøre det i nær fremtid, er det fornuftig å gjøre begge jobbene sammen. Du kan legge et lag med isolasjon mellom tretakets overflate og det værbestandige ytterlaget.

Men hvis det flate taket ditt ikke trenger å skiftes på flere år, kan du legge isolasjonsplate direkte på toppen av den værbestandige toppen.

Loftet vårt er litt fuktig, vil isolasjonen gjøre det verre?
Isolasjon mellom bjelkene vil gjøre loftet mye kjøligere, så det kan gjøre fuktproblemet ditt verre. Selv sperreisolering kan forårsake fuktighet fordi den stopper trekk og reduserer naturlig ventilasjon. Derfor, hvis du bestemmer deg for å isolere loftet, vil det sannsynligvis være nødvendig å øke mengden ventilasjon, i så fall trenger du byggetillatelse.

Vi anbefaler at du søker råd fra en byggmester eller fuktekspert før du starter dette prosjektet. Snakk med dem om fuktfjerning før du tenker på loftsisolering.

Kaldtvannstanken min og rørene er oppe på loftet. Vil isolasjon påvirke dem?
Ja. Legger du isolasjon mellom bjelkene, vil takrommet være ekstremt kaldt om vinteren. Du må derfor isolere tanken og rørene individuelt for å forhindre frysing og sprengning. Hvis dette skjer, vil reparasjonene koste mye mer enn besparelsene du får ved å isolere loftet.

Hvis du isolerer mellom sperrene i stedet for loftsbjelkene, blir plassen varm og rørene dine skal være fine.

Loftsisolering kan spare deg for penger.

Det er ingen vei utenom det: Hvis hjemmet ditt er i et kaldt klima, er det dyrt å holde det varmt om vinteren. Energidepartementet spår at prisene på naturgass og fyringsolje vil stige igjen i vinter sammenlignet med forrige – etter et år hvor fyringsoljeprisene steg kraftig i de fleste deler av landet.

Jada, du kan skru ned termostaten og få en vane med å bruke klumpete gensere innendørs for å kutte kostnader. Men hvis du har et uferdig loft, er det å isolere det riktig en av de enkleste måtene å holde oppvarmingsregningene nede denne sesongen. "Det er DIY et prosjekt du kan ta fatt på i løpet av en helg, og besparelsene du får øker hvert år, sier Peter. Det er anslått at et godt isolert loft kan spare 10 til 50 prosent på varmeregningen. For varmt klima fungerer det omvendt; om sommeren bidrar det til å stabilisere de innvendige temperaturene i huset slik at de hele tiden er under kontroll over behovet for kjøling.

I en perfekt verden vil du leie en energirevisor for å fortelle deg nøyaktig hvor mye beskyttelse du får fra de få centimeterne med loftsisolasjon du allerede har, og finne ting som luftlekkasjer du kan tette for å sikre at isolasjonen din vil fungere fint. Men hvis du ikke har råd til å betale flere hundre dollar for denne tjenesten, ikke bekymre deg: vi har samlet all den viktigste kunnskapen om loftsisolasjonskostnader, produkter, forberedelsesarbeid og installasjon her. Fortsett å lese for flere detaljer.

Kostnaden for loftisolasjon
De viktigste faktorene som påvirker kostnadene er:

Type og materiale for isolasjon
Kvadratmeter av loftet ditt
Priser til isolasjonsleverandør eller installatør
Merk: Hvis du trenger å isolere rundt elektriske koblingsbokser eller kabler, kan prosessen kreve bistand fra en elektriker.

Start med loftet
Slutt å bruke loftet til oppbevaring. Hvorfor? For den enkleste og billigste måten å isolere loftet på er å legge materialet under gulvet. Men hvis gulvet er dekket med et brett, er det ikke mulig å dekke hele det nødvendige området med isolasjon.

Sørg for å trekke opp gulvet og legge den nye isolasjonen på toppen av den gamle. Når gulvet er borte, må du finne et sted for klær utenom sesongen og fritidsartikler andre steder.

Velg type og materiale for isolasjon
Du har to alternativer når du skal isolere et loft av en hjemmehåndverker: løs fylling eller filt (en vanlig betegnelse på overflateisolering). Begge kan legges til uisolerte loft eller legges over eksisterende materiale. Når du har bestemt deg for hvilken type som er best for deg, kan du undersøke materialalternativene og prisene for å hjelpe deg med å velge riktig produkt. Sjekk alltid etikettene for spesifikk informasjon om det du kjøper.

Løs fylling

Isolasjonsfibrene pakkes og blåses på plass til ønsket dybde og tetthet ved hjelp av en spesialmaskin som kan leies fra et hobbysenter. Du kan helle fyllstoffet på plass og spre det for hånd, men prosessen er mye mer arbeidskrevende og resultatene vil ikke være på langt nær like gode.

Det fungerer best for:

Loft med uregelmessig eller ikke-standard avstand mellom bjelkene
Loft med mange hindringer for arbeid
Loft, hvor det er nødvendig å legge isolasjon, fordi det fyller hull og skjøter godt
Lofter med lavt tak med begrenset høyde for manøvrering under arbeid
Gjør-det-selv-folk som ønsker å gjøre jobben raskt ferdig og er komfortable med å jobbe med elektrisk utstyr
Alternativer for isolasjonsmateriale:

Glassfiber

R-verdi per tomme: 2,2-2,7
Laget av: Resirkulert glass eller sand som er smeltet og spunnet til fibre
Konklusjon: Lettere enn cellulose eller mineralull, men legger seg mer enn disse materialene, så du må legge på et tykkere lag for å få den beskyttelsen du trenger.

Cellulose

R-verdi per tomme: 3,2-3,8
Laget av: Resirkulerte forbrukspapirfibre som er insekt- og brannbestandige
Konklusjon: Det mest brukte blåste materialet, men det kan råtne og mugne når det utsettes for fuktighet.

Mineralull

R-verdi per tomme: 3,0-3,3
Laget av: Bergfibre eller resirkulert masovnslagg
Konklusjon: Tilbyr naturlig brannmotstand, men koster mer enn andre bulkmaterialer.

Batty

Dette fleksible isolasjonsmaterialet er oftest pakket i ruller som kommer i forskjellige tykkelser og standardbredder, vanligvis 16 tommer og 24 tommer, for å passe mellom bjelkelag eller stendere i hjemmet. De leveres med eller uten papir- eller foliebelegg som fungerer som dampsperre. Du legger ett eller flere lag for å oppnå ønsket isolasjonsnivå.

De er best egnet for:

Loft med standard bjelkeavstand, spesielt uten isolasjon
Loft med flere hindringer for å komme seg rundt
Loft med tilstrekkelig høyde for manøvrering under arbeid
Håndverkere som ikke har noe imot å kutte materiale for å passe rundt hindringer
Alternativer for isolasjonsmateriale:

Glassfiber

R-verdi per tomme: 2,9-4,3
Laget av: Resirkulert glass eller sand som er smeltet og spunnet til fibre
Konklusjon: Vanlig brukt og billig, men fibrene kan irritere lungene og huden (men mindre enn tidligere, takket være bedre produksjon), og er mindre effektive til å blokkere luftstrømmen enn andre materialer.

Cellulose

R-verdi per tomme: 3,7-3,8
Laget av: Resirkulerte forbrukspapirfibre som er insekt- og brannbestandige.
Konklusjon: Ikke irriterende for lunger eller hud, men produktet produseres i begrenset antall produsenter.

Mineralull

R-verdi per tomme: 3,0-3,3
Laget av: Bergfibre eller resirkulert masovnslagg
Konklusjon: Det er naturlig brannbestandig, men produktet er dyrere enn andre.

Bomull

R-verdi per tomme: 3,7-3,8
Laget av: Resirkulert jeansstofffibre
Konklusjon: Blokkerer luftstrøm og lydoverføring, men materialet er dyrere enn andre.

Øk størrelsen på din eksisterende isolasjon
Ta et målebånd og en lommelykt for å se hva slags isolasjon du allerede har på loftet og hvor dyp den er. Trekk ut og kast alt komprimert, vannflekket eller muggent materiale - det er ubrukelig.

Hvor mye isolasjon å kjøpe
Mål kvadratmeterne på loftet ditt. Les etiketter for gratis fyllstoff; hver pose viser de nødvendige dybdene for en rekke R-verdier og antall poser som trengs for å dekke 1000 kvadratmeter på disse dybdene.

For batts eller ruller, beregne antallet basert på bredden og lengden på produktet som brukes. Uansett, skaff deg en ekstra pose eller rull – du vil definitivt ikke gå tom rett før jobben er gjort.

Forberedelsestrinn nummer én: Sørg for en lufttetning

Mellomrom på loftet eller mellom de nedre etasjene og loftet vil tillate oppvarmet (eller avkjølt) luft å slippe ut til uterommet, noe som gjør all ekstra isolasjon i det vesentlige ubrukelig. (Her er et diagram over vanlige luftlekkasjer.) Her er en rask grunning for å eliminere trekkutsatte flekker.

Rundt loftsvinduer: Bruk hermetisert, minimalt ekspanderende sprayskum rundt dekselet og tett lekkasjer rundt rammen og trim med skumpakning.

Rundt kanaler, ledninger, avtrekksvifter og rør: Spalter kan tettes med brannhemmende fugemasse; forsegle større med brannsikkert sprayskum

Rundt skorsteiner og røykrør: Bruk metallbeslag forseglet med høytemperaturforsegling eller ildfast sement

Andre viktige forberedelsestrinn før isolering

Eliminer disse faktorene for å sikre at isolasjonen din varer i årevis og hold luften der den hører hjemme: inne i hjemmet ditt.

Reparer taklekkasjer. Vann er isolasjonens fiende. Det skaper grobunn for mugg og ødelegger luftfangende lommer som blokkerer varmestrømmen. Se etter vannflekker på takbeklædningen og fuktige eller mugne flekker på loftsbjelker og eksisterende isolasjon som ledetråder til lekkasjen.

Sjekk lysarmaturene. Med mindre du bruker mineralullisolasjon eller armaturet ditt ikke er klassifisert som trygt for kontakt med noen type isolasjon, la ikke materialet berøre eller dekke undergulvslys - dette er en brannfare. Lag et sikkerhetsgap på minst 3 tommer rundt alle armaturer ved å bruke stoff, metallbeslag eller skrapkryssfiner.

Rett alle inntaksvifter og ventiler mot utsiden. Selv om det er i strid med byggeforskrifter å ventilere noen form for eksosgass på loftet, har mange gjør-det-selv-ere unngått det. Rett denne feilen slik at fuktig avtrekksluft ikke blir fanget i isolasjonen og ødelegger den.

Beskytt deg selv når du installerer isolasjon
Her er et eksempel på hvordan du får jobben gjort uten ulykker eller skader.

Bruk støvmaske, vernebriller, arbeidshansker, langermet skjorte og lange bukser for å beskytte lungene, øynene og huden mot fibrene.
Ikke stå på bjelkene. Hvis du mister balansen, kan du treffe taket. Bruk et stykke kryssfiner eller flere solide, brede plater som stående overflate og flytt dem rundt mens du arbeider. For stabilitet må de dekke minst tre bjelker.

Lys opp de mørke hjørnene på loftet med bærbare batteridrevne lamper eller clip-on verkstedlys.

Hold loftsluften flytende

Å dekke soffittventilene med løs fylling eller filt, som du oppnår hvis du isolerer langs takfoten, er et stort nei-nei. Luftstrømmen fra soffittene til møneventilen holder taket kjølig og forhindrer dannelse av isdammer. Materialet vil blokkere denne flyten. Av samme grunn bør ikke isolasjonen berøre undersiden av taket. For å hindre at materialet sprer seg, fest plast- eller skumavvisere til takbeklædningen nær takskjegget.

Hvis du isolerer fra bunnen av, setter du riktig dampsperre på rett sted.

Selv om noen garn kommer med papir eller folie som kan fungere som en dampsperre, foretrekker noen eksperter å bruke 6 mm polyetylenfolie kuttet mellom bjelkene og sømmene forseglet med folietape for å forhindre at fukt trenger inn i isolasjonen. Enten du bruker løs fylling eller filt, plasser dampsperren så nær den varme siden av isolasjonen som mulig, der varm, fuktig luft kan komme inn - mot det indre av huset i kaldt klima (under gulvisolasjonen) og inn på loftet for varmluft (øvre del av gulvisolasjonen). Noen områder krever ikke dampsperre.

Andre triks og tips for montering av isolasjon
Arbeid fra omkretsen av loftet mot døren eller luken slik at du ikke tråkker på all isolasjonen du nettopp har lagt ned.
Dekk alltid til toppen av takbjelkene for å sikre at isolasjonen er dyp nok til å nå målet for R-verdien og for å forhindre varmetapet som oppstår ved innramming av tre.

Dusj grundig gjennom dagen for å fjerne lo fra huden din, og vask arbeidsklærne etter en gang du har brukt det.

For gratis fyll

Fest blokkering rundt luken eller døren slik at materiale kan legges rundt området uten lekkasje.

Sørg for at dybden på fyllingen er jevn på loftet. For å sikre jevnheten til det blåste materialet, skru styreelementene dypt i hele rommet.

Hvis du ønsker å få R-målverdien fra produktet du har valgt, bruk antall poser beregningene dine indikerte at loftet måtte isoleres - aldri mindre. Hvis du har nådd måldybden, men fortsatt har noen få poser igjen, fortsett å legge til materiale på en jevn dybde i hele rommet til alle posene er brukt.

For å hjelpe materialet med å oppnå riktig tetthet under bruk, hold blåseslangen parallelt med gulvet og gulvbjelkene. Blås sparkel mellom og over bjelkene, ikke over dem.

For batty

Når du legger produktet for første gang, bruk alltid uinnpakket filt for å hindre at fuktighet blir fanget mellom det nye og det gamle isolasjonslaget. Du kan kjøpe dem ubestrøket eller ganske enkelt fjerne papir- eller foliebaksiden.

Legg det nye laget med usydd filt vinkelrett på det gamle laget for å dekke hullene i bunnlaget. Tilstøtende batts skal være tettsittende, men ikke stramme nok til å komprimere dem.

Legg aldri tyngre filter som bomull oppå lettere som glassfiber. Du vil komprimere bunnlaget og redusere effektiviteten.
Kutt alltid batts for å passe rundt hindringer og gjennomføringer. Hvis du tetter dem eller skyver dem rundt rørene, vil du komprimere de luftfangende lommene i materialet og redusere dets isolerende egenskaper.

Ikke la det være mellomrom mellom lekter og bjelker, hindringer eller tilstøtende lekter. Selv smale vil forårsake luftlekkasje. Kutt i stedet en tynn stripe av isolasjonen du bruker.

Beskytt tilgangspunkter

Loftsluke eller dør: Fest stiv skumisolasjon på loftsiden av luken eller døren.
Uttrekkbar trapp eller stige: Hold lyet ditt trekkfritt med et isolert telt med glidelås.

Tips: Skjær røren med en kjøkkenkniv. Noen fagfolk foretrekker det fremfor brukskniver fordi det store bladet lett skjærer gjennom tykt materiale. Bruk et stykke kryssfiner som skjæreflate og bruk en linjal som skjærehjelp.

Tenker du på å gjøre ferdig loftet?
Hvis du tenker på å endre loftet til et lager eller oppholdsrom, er det verdt å endre isolasjonstaktikken mellom sperrene og veggbjelkene i stedet for gulvet. Du kan bruke stive skumpaneler eller leie en profesjonell til å påføre sprayskumisolasjon.

Skumblokker blokkerer luftstrømmen uten dampsperre og har høyere R-verdi per tomme enn løs fylling eller filt, slik at du får mer beskyttelse med mindre dybde. I motsetning til løs fyll eller filt, må du bruke sprayskum for å dekke soffittåpningene (de er ikke nødvendige for å avkjøle taket). Dekk deretter skummet med gipsplater i henhold til brannsikkerhetskrav.